Det er mye som kan gå galt med øl, både i bryggeriet, i butikken eller hjemme hos oss forbrukere. Her går jeg gjennom ølfeil, slik at du kan finne ut hva du skal gjøre for å unngå dem.
Acetaldehyde:
Dette er en ølfeil som gir aroma og smak av grønt eple. Det er dessverre ingenting du som forbruker kan gjøre for å unngå dette, da det oppstår under gjæring. Lær med her.
Lightstruck:
Et øl som blir utsatt for sollys kan få en ølfeil i løpet av bare ett minutt.
Oksidert:
Luft og oksygen er en fiende for øl. Lagrer du øl bør du lese denne teksten.
Ølet har gått ut på dato
Lurer du på om du kan drikke et øl som har fått ut på dato? Da bør du sjekke ut denne teksten.
Vask av ølglass
Fett dreper skum. Ikke vask dine ølglass i oppvaskmaskinen. Her i denne teksten får du råd om hvordan du bør vaske dine ølglass.